Student Trainee Exchange Programme

Student Trainee Exchange Programme (STEP) este unul dintre principalele departamente din cadrul ELSA, departament care îşi fixează activitatea pe practica juridică oferită studenţilor interesaţi de lărgirea perspectivelor asupra dreptului şi a societăţii. Prin programele şi proiectele desfăşurate, STEP prezintă o abordare duală în familiarizarea studenţilor la Drept cu mediul juridic, dualitate ce se concretizează pe de o parte în facilitarea efectuării unor stagii de practică, atât pe plan local şi naţional, cât şi internaţional, iar pe de altă parte în organizarea seminarelor prin intermediul cărora studenţii au acces la informaţii despre oportunităţile pe care le au după finalizarea studiilor şi mijloacele prin care pot accede într-o anumită profesie.

Proiecte:

Postuniversitaria

oferă locuri de practică studenţilor la Drept pe plan local, la instituţii precum judecătorii, tribunale, Curtea de Apel, Avocatul Poporului, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, Ministerul Justiţiei, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. O variantă a acestui program este proiectul Practica Specială care, deşi este un proiect relativ tânăr, a căpătat notorietate în rândul studenţilor Facultăţii de Drept. Acesta se ocupă cu asigurarea unor locuri de practică, pentru studenţii interesaţi, în cadrul cabinetelor de avocatură.
Perspective este organizat sub forma unui seminar ce urmăreşte informarea studenţilor cu privire la profesiile juridice şi modurile în care aceştia pot accede la ele. Seminarul este ţinut de persoane marcante din corpul profesional din care provin care împărtăşesc din experienţa lor, oferă informaţii cu privire la condiţiile de admitere, etapele care trebuie parcurse astfel încât incercarea absolventului de a activa într-un anumit domeniu să fie încununată cu lauri.

Job Fest

presupune un târg de stagii de practică constând în prezentări succesive ale unora dintre cele mai prestigioase case de avocatură din ţară. Acest proiect reprezintă o oportunitate atât pentru student, de a afla detalii despre casele de avocatură, cât şi pentru acestea din urmă, de promovare şi recrutare.

STEP (Student Trainee Exchange Programme)

este un program internaţional, conceput pentru a permite studenţilor la Drept şi tinerilor jurişti din Europa să petreacă între 2 săptămâni şi 18 luni într-o firmă, instituţie sau organizaţie care poate pune la dispoziţie o experienţă valoroasă din punct de vedere profesional pentru un viitor jurist.