Resurse Umane

Departamentul de Resurse umane își desfășoară activitatea pe 3 piloni: Recrutare, Instruire și Motivare.

Recrutare

Recrutarea este principala activitate a departamentului, fiind procesul prin care ELSA Sibiu își mărește numărul de membri de la an la an. Procesul de recrutare este foarte important întrucât de felul în care sunt gestionate recrutările și de persoanele care ajung să fie membri ELSA depinde întreaga activitate ulterioară a asociației. Recrutarea este, la rândul său, împărțită în 3 etape: chestionar, interviu, proiecte fictive. Prima etapă, cea a completării unei chestionar, presupune ca potențialii membri să ne ofere câteva informații despre el. După verificarea chestionarelor de către cei de pe departamentul Resurse Umane, persoanele care au avut cele mai bune chestionare ajung să treacă prin cea de-a doua etapă, a interviului. În etapa interviului, membrii Resurse Umane verifică aptitudinile potențialilor membri și, cei care se dovedesc a fi cei mai potriviți și mai competenți, vor fi orientați de către cei de pe Resurse Umane înspre unul dintre cele 5 departamente ELSA. Astfel, după ce potențialii membri sunt repartizați unui departament, urmează etapa finală a recrutărilor și anume proiectele fictive, etapă în care potențialii membri se familiarizează cu activitatea departamentului pe care au fost repartizați și pot să își arate cu adevărat aptitudinile. La finalul celor 3 etape se finalizează procesul de recrutare.

Instruire

În ceea ce privește Instruirea, ELSA Sibiu își dorește să își aducă aportul la dezvoltarea personală a tuturor membrilor asociației, departamentul de Resurse Umane organizează sesiuni de training semestriale pe hard skills (bazate în principal pe ELSA know-how) și soft skills (care contribuie la dezvoltarea abilităților personale a participanților precum public speaking, time-management etc.).

Motivare

Ultimul Pilon, Motivarea, este modalitatea prin care departamentul de Resurse Umane răsplătește membrii ELSA pentru a le arăta aprecierea pentru munca depusă pe parcurs și pentru devotamentul arătat față de asociație. Astfel, la nivel de asociație se organizează evenimente de relaxare și de team-building precum petreceri tematice, board-games, movie nights, paint-ball, ieșiri la cabane etc. Acest pilon este foarte important întrucât una dintre principalele îndatoriri ale membrilor departamentului de Resurse Umane este să se asigure că toți membrii din ELSA, indiferent de departamentul de proveniență, sunt în permanență motivați și dornici de a participa și organiza cât mai multe evenimente de calitate.
Cele mai importante evenimente ale departamentului de Resurse Umane sunt: Recrutările, Seminarul Local de Motivare și Instruire (SLMI), ELSA Training Days (ETD), Seminarul Local de Motivare(SLM), Balul Juriștilor, Zilele Departamentale, Train the Trainers (TTT).