Marketing

Marketing & Tehnologia Informaţiei (MKT&TI) este un departament de susţinere prin intermediul căruia ELSA îşi formează o imagine coerentă, atât în exterior, cât şi în interiorul asociaţiei. Principalele sale activităţi sunt promovare, relaţii publice şi obţinere de fonduri.

Promovarea proiectelor ELSA este un aspect foarte important în conturarea imaginii ELSA. Pentru ca ELSA să îşi formeze o imagine care sa se plieze atât pe cerinţele grupului-ţintă, cât şi pe scopul şi viziunea asociaţiei, promovarea se dezvoltă în două direcţii: activităţi de strategie de imagine şi implementarea acestora prin advertising (creaţie de materiale publicitare specifice ELSA), dar şi Public Relations (menţinerea unei strânse legături cu instituţiile cu care colaborează ELSA şi, în special, cu massmedia).

Research

Prin intermediul instrumentelor de analiză (sondaje de opinie, chestionare), este de datoria departamentului MKT să afle cum li s-au părut studenţilor proiectele, ce proiecte viitoare i-ar interesa, ce asteptări au de la ELSA, cât de eficientă a fost o campanie de promovare etc.

Obţinere de fonduri

Fiind o organizaţie non-profit, ELSA îşi poate desfăşura activitatea doar prin sprijinul financiar sau logistic al partenerilor sau sponsorilor. În acest sens, după întocmirea unei strategii de obţinere de fonduri conformă cu realitatea, intră în atribuţiile Marketing de a prezenta oferta ELSA într-un mod cât mai atractiv pentru a obţine resurse financiare. Pornind de la faptul că ELSA este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi non-profit, bazată pe voluntariat, reiese că resursele cele mai importante sunt cele umane: studenţii la drept şi tinerii jurişti animaţi de spiritul ELSA: ”împreună spre o lume mai dreaptă.”